Om oss

När jag inte hittade webbkurser i ämnen som jag ville förkovra mig i, undrade jag varför den inte fanns. När jag sedan såg vad det kostar att använda sig av webbaserade utbildningsplattformar, förstod jag varför de inte fanns. Det var helt enkelt för dyrt för små företagare att sälja sina kurser den vägen.

Det här måste man ju kunna göra något åt, och började fundera på hur jag kan lösa problemet. Kursledarna ska ju inte behövde ta någon ekonomisk risk för att sälja sin kunskap. Då borde ju flera vilja dela med sig av sina kunskaper och tjäna pengar på det.

Svaret var enkelt, du ska kunna sälja dina kurser och föreläsningar och få betalt utifrån din försäljning. Säljer du mycket så tjänar du givetvis mera och säljer du inget tjänar du inget, å andra sidan kostar det inget heller. Med andra ord, helt riskfritt.

Arbetade då fram en affärsmodell där kursledaren får 70% av sina kursintäkter och inte behöver betala något i förskott för att använda en färdig utbildningsplattform. Det visade sig vara en bra idé och fick tidigt några som vill sälja sina kurser på Internet. Senare kom jag fram till att om de som säljer många kurser kanske vill ha alla sina intäkter och då hellre vill betala en fast summa. Jag tog då fram ytterligare en betalmodell där kursledaren betalar en summa varje månad och då behåller 100% av sina kursintäkter.

För egen del är det också enkelt, ju mer jag hjälper till att öka försäljningen desto bättre går webb-kurser.se!

Cathy Lewis, ägare av tjänsten