Så skapar du lockar med hjäl av en locktång

Är du redo att ge ditt hår lite extra spänst och volym? Med rätt locktång kan du skapa vackra lockar som håller hela dagen! I det här blogginlägget visar vi hur du skapar lockar med en locktång så att du kan få den perfekta looken varje gång. Så ta tag i din locktång och låt oss komma igång!

Välj rätt locktång

Först måste du välja rätt locktång. Det finns många olika typer av locktång, från klassiska modeller med fjäderkraft till mer moderna modeller med keramik och turmalinelement. Beroende på din hårtyp kan du välja en locktång speciellt designad för det. Om du t.ex. har tunt eller fint hår, leta efter en mindre fatstorlek med justerbara värmeinställningar. Du bör också hitta en locktång som kan göra den storlek på lockar du föredrar, till exempel locktång små lockar eller för stora lockar.

Förbered ditt hår

När du har rätt verktyg är det dags att förbereda håret. Innan du börjar locka, se till att ditt hår är nytvättat och konditionerat så här hjälper lockarna att hålla sig på plats bättre. Du kan också applicera en värmeskyddande kräm i håret för att förhindra skador från det varma strykjärnet. Det kan vara en bra idé att hitta hårvårdsprodukter lockigt hår som ger rätt vård och struktur i håret, så att du uppnår långvariga lockar.

Skär ditt hår

Nu är det dags att dela upp håret. Börja med att dela upp den i fyra sektioner: två på sidorna och två på baksidan. Klipp bort varje sektion så att det är lättare att arbeta med dem en i taget. När du har gjort alla dina sektioner, använd en kam eller borste för att jämna ut eventuella knutar eller tovor så att allt är snyggt och redo att krullas. När du har förberett ditt hår är det dags att börja locka!